UFRIVILLIG BARNLØSHED

Hjælp til håndtering af ufrivillig barnløshed, fertilitetsbehandling og infertilitet hos psykolog i Aarhus

Jeg tilbyder individuel terapi og parterapi omkring ufrivillig barnløshed. Jeg hjælper:

 

 • Jer, der som par har brug for fælles samtaler.
 • Dig, der som den ene del af et par, har brug for individuelle samtaler om egne tanker og følelser i den fælles proces.
 • Dig, der er enlig og er i processen mod at blive soloforælder - eller går med overvejelser om at blive det.

 

 

Psykiske konsekvenser af ufrivillig barnløshed

 

Ufrivillig barnløshed og det at være i langvarig fertilitetsbehandling kan være en yderst opslidende proces, både fysisk og psykisk. Mange kæmper med svære tanker og følelser, som kan være belastende for både hverdagen, parforholdet, selvfølelsen og relationerne til andre mennesker. Nogle udvikler symptomer på stress og depression, hvilket desværre kan bidrage til udfordringen med at blive gravid. Krop og psyke påvirker hinanden, og på den måde kan ufrivillig barnløshed og de psykiske konsekvenser heraf ende som en ond cirkel af gensidig forstærkning.

 

Vi er alle forskellige, og hvordan vi individuelt reagerer på og håndterer at stå i den situation, det er at være ufrivilligt barnløs afhænger bl.a. af vores individuelle personlighed, mestringsstrategier, livsværdier og den støtte, vi har omkring os. Vores behov i processen er derfor også vidt forskellige, også ofte for parterne i et par hver især.

psykolog-ufrivillig-barnløshed-fertilitetsbehandling-psykologhjælp-samtaler-onlinekonsultationer
psykolog-århus-barnløshed-fertilititsbehandling-infertilitet-psykologhjælp

Måske genkender du/I noget af dette:

 

 • Du er meget følelsesmæssigt påvirket af endnu ikke at være blevet gravid - og du har svært ved at håndtere følelserne på egen hånd.
 • Processen omkring barnløshed og evt. fertilitetsbehandling har gjort dig stresset og skubbet dig ud af balance.
 • Du føler dig ensom i processen – enten som enlig i fertilitetsbehandling eller selvom du er en del af et par.
 • Du er som enlig i proces med assisteret befrugtning (eller overvejer at gå den vej), og kæmper med tanker og følelser omkring at stå alene med det.
 • Du føler dig utilstrækkelig, fordi at du ikke har opnået graviditet – eller ikke har formået at gøre din partner gravid.
 • Du har svært ved at dele dine tanker og følelser omkring processen med andre.
 • Det bliver sværere for dig at omgås venner og familie, som har fået opfyldt drømmen om børn – og at glæde dig på deres vegne, når det sker.
 • Du/I står overfor nogle svære beslutninger i processen, fx omkring at skulle anvende donorsæd eller -æg, og har brug for afklaring omkring implikationerne heraf.
 • I har været i behandling i lang tid, og I er måske ikke enige om hvor meget længere, I skal (eller kan) fortsætte.
 • I reagerer som par på forskellige måder på smerten og processen, og det skubber jer fra hinanden.
 • I har svært ved at finde plads og overskud til stadig at dyrke parforholdet og hinanden.
 • Du/I er kommet til erkendelsen af, at drømmen om et barn måske ikke bliver opfyldt, og skal til at finde ud af hvordan livet så skal se ud.

Sådan kan jeg hjælpe:

 

Som psykolog kan jeg hjælpe dig med at få bearbejdet de svære tanker og følelser, du går med i din proces, samt bistå dig i afklaringen omkring vigtige beslutninger i processen. Jeg kan desuden hjælpe dig hen imod at genoprette både din ressourcebalance og din kontakt til din krop, og derigennem skabe mere ro. Og jeg kan være sammen med dig lige dér, hvor du er, i både proces, sorg og smerte.

 

Kommer I som par, kan jeg hjælpe jer med at åbent at få talt om de tanker og følelser, I hver især går med. Jeg kan desuden bistå jer i at fastholde eller genfinde kontakten til hinanden, sådan at I kan stå stærkere sammen i den fælles udfordring.


Nyere forskning peger på, at psykologsamtaler ved ufrivillig barnløshed kan være hjælpsomt både i forhold til håndteringen af problematikken og som medvirkende faktor til en forbedret chance for at opnå graviditet. 

 

Jeg har selv stået i ufrivillig barnløshed og processen med fertilitetsbehandling, mislykkede forsøg og opslidende bivirkninger. Jeg kender derfor mange af de tanker og følelser, man kan opleve i sådan en proces fra egen erfaring. Dette giver mig en særlig forståelse for jeres situation, samt stor indsigt i de mere tekniske aspekter af processen, ”sproget” omkring det osv.

I kombination med min faglighed gør dette mig i stand til at møde jer dér, hvor I er, med både støtte, erfaringsbaserede perspektiver, faglig bistand og ægte forståelse.


  Du er altid velkommen til at kontakte mig uforpligtende for at høre hvordan jeg evt. vil kunne hjælpe med lige præcis din problemstilling.


  Tilbage til forsiden.